Ata Aöf Turizm ve Otel İşletmeciliği Ders Notları

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü son yıllarda özellikle iş hayatına atılmış çalışan insanlar, ev hanımları, örgün bir üniversitede eğitimine devam eden öğrenciler ya da örgün bir üniversiteye yerleşememiş öğrenciler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Bunun sebeplerinden en önemlisi devam zorunluluğunun bulunmamasıdır. Öğrenciler için okuması ve mezun olması çok kolaymış gibi görünen açık öğretim fakülteleri, bunun tam tersi okuması ve mezun olması zor olan bir sistemdir.

Size dersi anlatacak bir öğreticinin bulunmadığı, uygun bir sınıf ortamının olmadığı ve etkileşim içine girebileceğiniz sınıf arkadaşlarınız olmaması sebebiyle, tek başınıza ders çalışmalı ve sınava hazırlanmalısınız. Bunun için yapılması gereken ilk uygulama öğrencinin kendisini tanıyarak uygun çalışma kaynağını seçmesidir. Çünkü, bilindiği gibi artık açıköğretim fakülteleri öğrencilere kaynak temin etmemektedir.

Öğrenciler kaynaklarını kendileri seçip temin etmek zorundadırlar. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin öğrencilerine basılı kaynak göndermemesinin sebebi, devletin kağıt israfını önleme çalışmasıdır. Açık öğretim fakültelerine kaydını yaptıran öğrencilere eskiden kayıt esnasında ders kitapları veriliyordu ya da adreslerine gönderiliyordu. Sayfaları bir kere bile açılmayan bu ders kitapları kullanılmıyor ve çöpe atılıyordu. Geri dönüşümü yapılmayan bu ders kitaplarının her yıl basımına ve dağıtımına devam ediliyordu. Bu sebeple basılı kaynak dağıtımını bitiren açık öğretim fakülteleri, umarım bu uygulamanın devamını sağlar.

Açıköğretim fakültelerinde okuyan öğrencilerin büyük bir bölümü bu uygulamayı desteklemektedir. Bir bölümü de kaynak gönderiminin yapılmasını istemektedir. Her öğrencinin çalışma stili ve öğrenme modeli farklı olduğundan, öğrencinin kendi kaynağını kendisinin seçmesi kesinlikle en doğru olanıdır.

Kaynaklardan belki de en çok kullanılanı ilgili bölümün dersleri için hazırlanmış ders notlarıdır. Ata Aöf Turizm ve Otel İşletmeciliği ders notları da bu bölümü okuyan öğrencilerin derslere hazırlanmasını ve sınavlarda başarılı olmasın sağlayan önemli bir kaynaktır.

Ata Aöf Turizm ve Otel İşletmeciliği ders notları nasıl hazırlanır? İşte bu soruların cevabı;

Ata Aöf Turizm ve Otel İşletmeciliği ders notları, uzun uzun yazılmış, 200-400 sayfalık ders kitaplarının 60-70 sayfaya düşürülmüş özetlerine benzer bir kaynaktır. Konuların genel hatlarıyla anlatıldığı, akılda kalıcı örneklerle desteklenmiş Ata Aöf Turizm ve Otel İşletmeciliği ders notları, konuları anlamamızı ve sınavlarda başarılı olmamızı sağlayan bir kaynaktır.

Ders kitabı ya da ders özetlerini temin etmemizin ardından ders çalışmaya başladık. Ders çalışmak için zamanımız var ise ders kitabını, yok ise ders özetlerini temin ettik. Şimdi sıra geldi bu derslerin notlarını tutmaya. Not tutmak çoğu öğrencinin yaptığı bir uygulamadır. Yazarak çalışmanın daha akılda kalıcı ve öğretici olduğu bir gerçek. Ata Aöf Turizm ve Otel İşletmeciliği ders notlarını hazırlarken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur, konunun ana hatlarını belirlemek ve akılda kalıcı bir örnekle ya da örneklerle desteklemektir. Ata Aöf Turizm ve Otel İşletmeciliği ders notları çalışmalarımız bittiğinde, çıkmış soruları ya da ünite sorularını çözmeye başladığımızda eksik ya da yanlış öğrendiğimiz bilgilere geri dönüp bakmamızı kolaylaştıran bir uygulamadır.

Ata Aöf Turizm ve Otel İşletmeciliği ders notlarını hazırlamadan önce, gerekli olan ders kitabı ya da ders özeti kaynağı için https://www.hizliaof.com adresini mutlaka ziyaret ediniz.

Dikkatlice ve özenle hazırlanmış tüm bölümler için ders kitapları, ders özetleri, ünite soruları ve çıkmış soruların bulunduğu bu site, Ata Aöf Turizm ve Otel İşletmeciliği ders notlarını tutmak için önemli kaynaklara sahip. Her ders için toplamda 14 üniteden oluşan ders kitapları, ders özetleri ve ünite soruları, geçmiş yıllarda sorulan vize, final, bütünleme ve mezuniyet sınav sorularını mutlaka temin ediniz.